Ga naar de hoofdinhoud
Zuivere zuivel

Alle verse zuivel van ons huismerk is afkomstig van Nederlandse koeien die vrij in de wei kunnen grazen. Deze melk is niet alleen veel lekkerder, het houdt de Hollandse koe ook buiten. Met weidemelk stimuleren we bewust de diervriendelijke productie.

 

Weidemelk

 

De koeien die onze weidemelk leveren, hebben aanzienlijk meer ruimte om te bewegen en ze lopen van april tot eind oktober in de wei. De koeien lopen minimaal 120 dagen per jaar, 6 uur per dag buiten. Alleen gecertificeerde boerenbedrijven komen in aanmerking voor het produceren van deze weidemelk.

 

PlanetProof

 

De zuivel van ons 1 de Beste merk heeft het keurmerk “on the way to Planetproof”. Producten met dit keurmerken komen bij boeren vandaan die duurzamer produceren met extra aandacht voor drie thema’s: dier, natuur en klimaat. De melkveehouder moet op alle drie de thema’s boven het landelijk gemiddelde scoren en op tenminste één thema tot de beste 20% van Nederland behoren. Naast het meer duurzaam produceren van de melk wordt er ook gefocust op de receptuur, recycling en vermindering van energieverbruik en CO2-uitstoot. Dit heeft grote invloed op het klimaat en bovendien blijft de melk van de vertrouwde kwaliteit die je van ons gewend bent. Lees hier meer over PlanetProof.

Zuivel van 1 de Beste

Bekijk hieronder verschillende zuivelproducten van 1 de Beste.