Ga naar de hoofdinhoud
Dierenwelzijn

Bij Dirk van den Broek staat dierenwelzijn hoog in het vaandel. Om deze reden vinden wij het belangrijk om een duurzaam vleesassortiment, met onder andere het Beter Leven keurmerk, te hebben. Zo hebben varkens en koeien met een Beter Leven keurmerk meer ruimte en afleidingsmateriaal en kunnen kippen meer genieten van daglicht, vers stro en graan.

 

Alle 1 de Beste varkensvleeswaren zijn gecertificeerd met minimaal 1 Beter Leven ster. Dit zelfde geldt voor de kipvleeswaren en eieren. En we hebben een breed assortiment rundvlees met 2 Beter Leven sterren. Het aanbod van vlees met Beter Leven sterren zal voortdurend verder uitbreiden. Zo willen we eind 2023 ook ons hele verse kipassortiment omzetten van langzaam groeiend ras naar scharrelkip met het 1 ster Beter Leven keurmerk.

 

Ook zet Dirk zich continu in om het vleesassortiment, afkomstig van veehouders en producenten die voldoen aan de bovenwettelijke normen, te vergroten. Bovendien verplichten wij onze leveranciers gebruik te maken van vlees dat tot stand is gekomen met inachtneming van de hiervoor geldende wettelijke normen. Op deze manier leveren wij graag onze bijdrage aan een beter dierenwelzijn.