Ga naar de hoofdinhoud
Zalige zuivelproducten

Melk, kaas, yoghurt, uiteraard vind je ze alle drie bij Dirk. Dirk heeft honderden zuivelproducten in de schappen liggen voor de laagste prijzen van Nederland. Van de lekkerste kaas tot de meest verse melk. Laat je inspireren op onze zuivel pagina. 

Wat is zuivel?

Bij het woord zuivel wordt er al snel gedacht aan melk, kaas of yoghurt. Maar wat betekent zuivel nou precies? Zuivel is een verzamelnaam voor producten die worden bereid met rauwe melk. Deze melk komt van zoogdieren zoals koeien, geiten, schapen en paarden. Deze melk wordt vervolgens verwerkt tot verschillende zuivelproducten. Wereldwijd eten mensen iedere dag zuivelproducten. De producten zijn afkomstig van kleine boerenfamilies tot aan grote zuivelfabrieken. 

Wat is zuivel afbeelding
Melk afbeelding

Melk: wereldwijd geliefd!

Melk is een van de meest gedronken zuivelproducten ter wereld. Koeienmelk wordt in Nederland vooral veel gedronken. Een bekende uitspraak rondom melk is: ‘Melk is goed voor elk.’ Er zitten namelijk veel belangrijke voedingsstoffen in melk, zoals calcium, eiwitten en vitamine B12. Bij Dirk vind je verschillende melkproducten, zoals volle melk, halfvolle melk en magere melk. Het verschil tussen deze varianten is het vetpercentage in de melk. Zo bevatten de magere melk en halfvolle melk een stuk minder vetten dan de volle melk.

Biologische melk afbeelding

Biologische melk

Op veel melkpakken bij Dirk zie je staan dat de melk biologisch is, maar wat houdt biologische melk in? Melk die het biologisch keurmerk heeft voldoet aan de eisen van de EU, deze heeft strenge eisen wat betreft dierenwelzijn en milieu. Om aan de eisen te voldoen mogen er geen chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest worden gebruikt. Ook moeten producten voor minimaal 95% uit biologische ingrediënten bestaan en moet er rekening worden gehouden met het dierenwelzijn. 

Kaas bij Dirk

Kaas wordt gemaakt van melk en is dus een zuivelproduct. In Nederland zijn we gek op kaas en ons land staat internationaal dan ook bekend als een echt kaasland. Vele Nederlanders doen dagelijks kaas op hun brood of maken er de lekkerste recepten mee. Dirk heeft een uitgebreid kaasassortiment voor de kaasliefhebbers. Van jonge kaas tot oude kaas en van jong belegen tot extra belegen. Wist je ook dat Dirk is benoemd tot de beste kaas supermarkt?

Kaas afbeelding

Nog veel meer kaas

Naast de traditionele kaasplakken en stukken heeft Dirk nog veel meer kaas in het assortiment. Denk bijvoorbeeld aan mozzarella, gorgonzola, Franse kazen zoals brie en roquefort, feta, smeerkaas en cheddar. Bij iedere gelegenheid past wel een kaas. Zo kan je bij het ontbijt smeerkaas eten, als tussendoortje een toastje met brie, als lunch een broodje mozzarella en bij het diner kan er cheddar over de hamburger. Bekijk hieronder verschillende kazen: 

Meer kaas afbeelding
Boter afbeelding

Boter, halvarine en margarine

Boter, halvarine en margarine worden alle drie gebruikt om mee te bakken, braden en smeren. Boter wordt gemaakt van het vet uit melk. Margarine en halvarine zijn een mix van verschillende oliën, alleen bevat halvarine een lager vetpercentage. Bij Dirk hebben we ze alle drie uiteraard in de schappen liggen. Naast de bekende roomboter en pakjes bak- en braadboter hebben we ook vloeibare boter. 

Boter, halvarine en margarine bij Dirk

Bekijk hieronder populaire boter, halvarine en margarine producten of bekijk hier meer producten.

Yoghurt

Yoghurt is ook een zuivelproduct. Yoghurt is een melkproduct waar melkzuurbacteriën aan toe zijn gevoegd. Hierdoor heeft het een frisse en zurige smaak. Net als melk heb je bij yoghurt een volle, halfvolle en magere variant. De volle yoghurt bevat de meeste verzadigde vetten en de magere de minste. Yoghurt staat bij vele Nederlanders dagelijks op de ontbijttafel, al kan yoghurt ook prima als tussendoortje of toetje worden gegeten. 

Yoghurt afbeelding
Yoghurt met muesli, geraspte appel en aardbeien
Gemiddeld 8 min. Ontbijt
Yoghurt met fruit en muesli
Eenvoudig 8 min. Ontbijt
Fruitige yoghurtshake
Eenvoudig 5 min. Drankje

Keurmerken

Veel zuivelproducten hebben een keurmerk. Zo zie je bij veel zuivelproducten het biologisch, Weidemelk en Planet Proof keurmerk terug komen. De keurmerken staan voor het volgende: 

 

  • Het biologisch keurmerk staat voor betrouwbaarheid en maximale zekerheid dat het product ook echt biologisch is. 
  • Het Planet Proof helpt ons bij het kiezen voor duurzamere producten. 
  • Weidemelk is melk afkomstig van boerderijen waar de koeien van het voorjaar tot in het najaar ten minste 120 dagen per jaar, minimaal 6 uur per dag in de wei lopen.
Keurmerk afbeelding